לפני שנתחיל לדבר על חיסכון באנרגיה בכללי ועל תאורה ירוקה בפרט, הסתכלו סביב- על האדמה שעליה בנוי ביתכם, על הגינה בא משחקים ילדיכם, ולבסוף הרימו מבט אל השמיים העוטפים אותנו, שהפכו ברבות השנים עכורים ומזוהמים בעקבות הרגלי צריכה בסיסיים. וביניהם- אור (תאורה) טבעי או מלאכותי.
אין כאן אשמים, אלא מאות שנים של חוסר בטכנולוגיה מתקדמת וחסכונית. אור הוא מצרך חיוני בסביבה הפתוחה או בחללים אטומים וחשוכים, אבל, ויש כאן אבל גדול ומשמעותי- בימים מודרניים אלו יש דרך חדשה, מתפתחת וחסכונית להשיג את מבוקשנו.
אז לפני שאתם מבעירים מדורה, או יותר נכון לומר מרימים את המתג, תקדישו כמה דקות מזמנכם ללמוד דרך חדשה, שתברא לנו עולם חדש ובריא יותר.
נעים להכיר…
נורת לד – היא דיודה אשר בעת מעבר זרם חשמלי דרכה פולטת אור בספקטרום צר. דיודות מסוג זה הן הרכיב העיקרי בנורות לד, והן נמצאות גם בטלפונים סלולריים, בצגי טלוויזיה צגי מחשב מסוימים, ובמכשירים אחרים.
האור נוצר ע”י יצירת פוטונים (חלקיק אור) במעבר אנרגיה בין שני קטבים. במעבר אנרגיה זה, גודלת היעילות בתהליך הפקת האור, לדוגמא: וואט אחד מנורת הלוגן תפיק 20 לומן לוואט, ובוואט אחד מנורת לד תפיק 80-120 לומן לוואט.
יתרון נוסף הוא אורך החיים הארוך של נורת לד, אשר מותקנת על משטח קירור שמאפשר לה לעבוד עד – 50,000 שעות. ובטבלה למטה נוכל לראות איך באים לידי ביטוי יתרונותיה המובהקים של נורת הלד-
הלד לא עובד ישירות לזרם (220V)- אלא דרך הספק כוח או הדרייבר, שמתאימים את הזרם הרגיל ליכול העבודה של נורת הלד. ובכך, מוריד את צריכת החשמל משמעותית וחוסך לנו בכסף. החיסכון באנרגית החשמל הוא אמנם טוב ויעיל לכולנו , אך לא מדובר רק בכסף. מי שיוצא נשכר מהחיסכון באנרגיה הם בראש וראשונה ערכי איכות הסביבה. ובמאקרו, שימוש באנרגיה נחשב לגורם העיקרי להתחממות כדור הארץ, ומזה שנים העולם נלחם בהתחממות זו. השימוש בנורות חסכוניות הפך נפוץ בעולם בכלל ובארץ בפרט בשל מודעות אקולוגית וצרכנות גוברת.
ב “Kelvin” ישמחו לעמוד לרשותכם במתן יעוץ בכל הנוגע לתכנון תאורה ירוקה, חסכונית וחכמה.